Chocolade brownie

Chocolade en brownie liefhebbende vrouwen en mannen opgelet! Dit is een gezond, ja lees gezond, recept van een smeuïge brownie! Iets wat zo lekker is, moet zelf te maken zijn en op een gezondere manier! Dit is natuurlijk alsnog een caloriebom maar wel met verantwoorde en gezondere ingrediënten! Want het hoofdingrediënt is, kikkererwt! JA! je leest het goed, kikkererwt! Van die wit gelige vies uitziende erwten! Yaks!!! Maar het eindresultaat mag er wezen, zo ongelooflijk lekker en ook nog smeuïg en klef zoals een echte brownie moet zijn!!

Wat heb je nodig?

  • 4 eierenChocolade brownie
  • 2 eetlepels kaneel
  • 350 gr kikkererwten uitgelekt
  • 250 gr dadels (ontpit)
  • 125 gr honing
  • geraspte gember naar smaak
  • een zakje bakpoeder
  • 150 gr noten (bijvb pecannoten, walnoten en amandelschaafsel)
  • 12 eetlepels rauwe cacao

Wat moet je doen?

Voordat je begint eerst even de dadels weken in gekookt water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg 100 ml van het vocht van de dadels met de cacao, honing en dadels en mix dit tot een glad geheel. Doe de kikkererwten (wel even afspoelen) en de eieren in een keukenmachine en mix dit glad, voeg daarna de chocoladesaus met de dadels, de kaneel, geraspte gember en het zakje bakpoeder eraan toe! Als alles goed gemengd is begint het er al aardig als een browniemix uit te zien. Voeg als laatst de noten toe. Ik vind het zelf lekker om de noten wat kleiner te maken anders krijg van die grove stukken erdoorheen.

Ik gebruik zelf meestal siliconen bakvormen, heb je dat niet? Bekleed dan een bakblik met bakpapier of vet het in met een beetje kokosvet, roomboter oid. Giet het mengsel in je vorm en doe het in de voorverwarmde oven voor 45 minuten. Check na een half uur even of je brownie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zodra de prikker er schoon uit komt is je brownie gaar. Zoals je kunt zien heb ik 3 verschillende maten gemaakt: brownie in hartvorm, brownie in ‘normale’ vorm en in een cake vorm. Je kunt dus alle kanten op.