Fijne luchtige boekweitpannekoeken

OH Boekweit I LOVE YOU!

Hoewel boekweit meestal wordt gezien als een graansoort, is het eigenlijk een zaad van een kruidachtige plant. En toevallig ook nog eens heel erg gezond! Het verschilt in gebruik weinig van graan en je kunt het verwerken in onder meer brood, ontbijtgranen, koek en pannenkoeken. Bovendien is het glutenvrij en geschikt voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 100 gram boekweitmeel
  • 240 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel vanille extract (optioneel)
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Wat moet je doen?

Splits de eieren en klop de eiwitten luchtig in een brandschone kom.  Meng de eidooiers met de honing en klop tot luchtig en bleek.  Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de kokosolie en het eiwit) hier aan toe en mix. Spatel voorzichtig de eiwitten er doorheen.

Nu kunnen ingrediënten naar keuze worden toegevoegd: chocoladestukjes, fruit en kruiden.  Verwarm een koekenpan voor met een klontje kokosolie. Gebruik per pannenkoekje ongeveer 60 milliliter beslag en giet het beslag in de pan. Bak aan beide kanten tot goudgeel.

Stapel op en serveer met een gewenste topping.
WHOEEE!!!

pancake4-512x768

Oh Culy i LOVE you! Bron: www.culy.nl