Li-la-lemon cheesecake

Li-la-lemon cheesecake

Wat heb je nodig?
Bodem:

  • 200 gram koekjes (bastogne bijv, ik heb nu Mariakoekjes gebruikt maar die bleven niet zo goed plakken)
  • 60 gram roomboter of kokosolie

Vulling:

  • 250 gram roomkaas (naturel)
  • 2 eetlepels rauwe honing
  • 1 ei
  • 50 ml limoengroen (ongeveer 3 limoenen)
  • 2 eetlepels Maïzena

IMG_4558-960x500

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vermaal je koekjes met een keukenmachine of door middel van de koekjes in een zakje kapotslaan met een deegroller.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg er een bakpapiertje in zodat het mengsel niet blijft plakken en gemakkelijk te verwijderen is.
Smelt tegelijkertijd de boter in een pannetje en zodra de boter gesmolten is meng je het met de koekkruimels en bedek je de bodem van de ovenschaal en druk het goed aan met de achterkant van een lepel! Als je de lepel vochtig maakt dan blijft het mengsel niet plakken.

Bak de bodem af in ongeveer 15 minuten en begin met het maken van de cheeselaag. Mix de roomkaas een beetje los en roer het ei en de honing erdoorheen. Knijp de limoenen uit in een ander schaaltje en doe dit met een vork, zo krijg je er de meeste sap uit. Meng hier de maïzena doorheen en mix het goed door met een vork zo voorkom je klontjes. Mix het maïzena mengsel door de roomkaas heen.

Haal de bodem uit de oven en giet het roomkaas mengsel erover heen en bak het af voor ongeveer 25 minuten. Laat de cheescake even afkoelen en zet het voor ongeveer een uurtje in de koelkast!

Enjoy! Liefs Mies