Noten vijgen dadelcake zonder extra suiker

Wat een bijzondere cake is dit! Ik had mezelf voorgenomen om een keer een cake te bakken zonder extra toegevoegde suiker, ik wilde de cake zo maken dat ‘ie lekker en zoet genoeg was door de zoetheid van de dadels en de andere ingrediënten. En dat is zeker gelukt. Mijn cake is ondertussen al goedgekeurd door mijn vriend en wat klanten uit de salon waar ik werk. Ik had de cake meegenomen naar mijn werk en had bij een paar van mijn klanten een stukje naast de koffie gelegd om uit te proberen en kritisch te beoordelen. Het eerste wat ze allemaal deden terwijl ze het stukje nog in hun mond hadden was ‘mmmm ja, echt mmm Mies!!’ Dat zit wel goed dus! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Let me know.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 60 gram boekweitmeel of speltmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 100 gram dadels
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram rozijntjes
  • Een scheutje citroen
  • Een handje noten

IMG_4568

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakblik in met wat boter en plak er een bakpapiertje aan vast, zo krijg je je cake makkelijk uit het blik. Snijd de vijgen en dadels fijn en hak de noten ook wat fijner, prak ook gelijk de bananen fijn op een bord.
Doe de bananen en eieren in een kom en mix dit goed los en voeg hier ook gelijk het citroensap aan toe.

Mix de bakpoeder eerst goed door het boekweitmeel, zo voorkom je klontjes. Voeg alle overige ingrediënten in de kom en mix het tot een glad beslag.
Doe als laatste de gesneden dadels, vijgen, noten en rozijnen toe aan je beslag en doe het in je cakeblik en zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Enjoy! Liefs Mies