Apple crumble 3.0

Waarom geen apple crumble die geheel proof is en ook nog eens heeeeullll errrug lekker?! Nou dat kan dus! Door wat instagram foodies kwam ik op het idee om dit een keer te gaan maken en zo pas ik toch altijd hier en daar receptjes aan naar mijn eigen wil en smaak! Zo ben ik nou eenmaal, eigenwijs dier. En dat zal ook altijd zo blijven 😉 Maarja als baas van Miesslife mag ik dat ook!! 😉 Hier komt die dan he.

IMG_4698

Wat heb je nodig?

  • 3 verschillende appels (voor de variatie)
  • Kaneel
  • 3 volle eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 eetlepel honing (optioneel)

IMG_4693

 

IMG_4695

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden.
Begin met het snijden van de appel, ik laat meestal de schil eraan zitten omdat ze zeggen dat in de schil heel veel vitamines zitten! Was je appels wel even goed!
Doe dit in een kom en voeg hier naar smaak kaneel toe en zet dit even voor ongeveer 10 minuten in de oven zodat het al wat zachter kan worden! Ik vind het namelijk lekker als de appels wat zachter zijn zodat het lekker appeltaartig is!
Doe in een andere kom de amandelmeel, honing en kokosolie en meng dit goed door elkaar en probeer dan met je vingers een beetje klontjes te maken. Als het mengsel te nat is kan je een beetje amandelmeel toevoegen! Doe dit over de appeltjes heen en zet het weer in de oven voor ongeveer 15 minuten tot dat de crumble hard en crunchy is! Ik heb dit de eerste keer in een Landal huisje gemaakt met een oven die ik niet kende! Dus even proberen en het komt vast goed!
Enjoy!! X Mies!