Carrotcake 2.0

Maarree..  Ik ben toch geen konijn?? Hoezo!? Ben je ook een aap als je een banaan eet dan? (haha)
Carrotcake ook wel worteltjestaart genoemd. Een paar jaar geleden had ik nog nooit van worteltjestaart gehoord, alleen die flauwe mop over de worteltaart maar ik kon me niet voorstellen dat het echt een serieuze lekkernij was.Ik heb al een keer een gezonde variant van de carrotcake gemaakt want meestal zitten er veel suikers in en daar had ik toen geen zin in. En nu dus wel, vandaar deze ongezondere versie van de carrotcake. Mijn versie. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. De tante van mijn vriend maakt altijd een heerlijke carrotcake en omdat er een ingrediënt in zit die niet in Nederland te verkrijgen is, moest en zou ik het proberen te evenaren met de producten uit de supermarkt.  En sinds dat moment is de worteltaart een van mijn favorieten! Als er ergens een carrotcake op het menu staat dan kan je al wel raden wat ik neem.

Wat heb je nodig?

 • Een taartvorm van 24 cm.
 • 350 gram zelfrijzend meel
 • 200 gram basterdsuiker
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • 1 theelepel baking soda
 • 2 theelepels speculaaskruiden of kaneel
 • 6 eieren
 • 250 ml zonnebloemolie of olijfolie
 • 350 gram geraspte wortel
 • 75 gram rozijnenIMG_4723

Voor de frosting

 • 50 gram zachte roomboter (ongezouten)
 • 200 gram roomkaas
 • citroensap naar smaak
 • 60 gram poedersuiker

IMG_4726Zo hoort de frosting eruit te zien.

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Weeg eerst alle ingrediënten af, dat werkt lekker overzichtelijk. Meng de droge ingrediënten met elkaar behalve de basterdsuiker. Doe in een andere kom de basterdsuiker, eieren en olie, meng dit goed dat je voelt dat de suiker is opgenomen door de olie. Voeg nu de natte bij de droge ingrediënten en voeg hier ook de rozijnen en wortelrasp aan toe. Bekleed je bakvorm met bakpapier of met boter, wat je makkelijk vind en doe hier je mengsel in. Bak dit in de midden van de oven af in ongeveer 60 minuten, check met een satéprikker of je taart klaar is.
Voor de frosting meng je alle ingrediënten tot een romige glazuur en smeer hiermee je taart in. TIP! Doe dit wel pas als de taart goed afgekoeld is.

IMG_4742WAZAAAAAA frosting monster over here.

IMG_4750KLAAR!

Laat je weten hoe de taart smaakte?? Enjoy! X Mies.