CREAMY Parmezaanse kip met rozemarijn.

Kipliefhebbers opgelet.

Zelf ben ik echt gek op kipfilet en het is iets wat ik gewoon niet kan weglaten uit mijn dagelijkse eetpatroon. Daarom heb ik een heerlijke creamy kipfilet gemaakt voor jullie. Een keer weer wat anders dan anders, meestal is het toch kipfilet bakken in de pan met wat kruiden.
Maar dit overtreft alles, echt het proberen waard. Hier nog even wat weetjes over kipfilet die je misschien nog niet wist.

Kip bevat veel goede eiwitten( gek op eiwitjes)

In kip zitten veel belangrijke eiwitten, vitamines B, ijzer en ook zink. In een portie van 85 gram kipfilet zit ruim 27 gram eiwit. Deze leveren genoeg aminozuren op om het menselijk lichaam gezond te houden. De eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons spierweefsel, inclusief onze skeletspieren, onze hartspieren en de spieren in onze darmen. Daarnaast dragen ze bij aan de afbraak van giftige stoffen.

Kip voor een gezonde leefstijl.

In tegenstelling tot veel andere vleessoorten is kip mager. Dit zorgt ervoor dat kip prima gegeten kan worden tijdens een gezonde leefstijl. Vooral de kipfilet is erg mager. Toch is het niet het meest magere vlees dat u kunt eten. Zo bevat mager rundvlees nog minder vet (en calorieën). Een handige tip is om kippenvlees zonder vel te eten. Hierin zit namelijk het meeste vet en de meeste cholesterol.