De appelroosjes van Mies

De wintertijd geeft toch altijd een bepaalde sfeer en hierdoor heb ik best wel weer zin in oliebollen en appelflappen! Ik waande mezelf even in de feestsferen van de decembermaand en maakte een heerlijke variatie op appelflapjes.

Wat heb je nodig?

  • 1 appel
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 150 ml water

IMG_4491

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden, leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar en laat ze ontdooien. Schil de appel en snijd de appel doormidden en daarna in hele dunne plakjes. Kook het water met de suiker en zodra het water kookt laat je de appel er een minuutje in weken. Snijd de plakjes bladerdeeg in 3 stroken en plak 2 stroken aan elkaar vast door ze een centimeter te laten overlappen en ga zo door tot alle stroken op zijn.

Haal de appeltjes uit de pan en leg ze een voor een over de lengte op een strook bladerdeeg en rol er een soort van roosje van.
Bak ze ongeveer 20 minuten af en je kunt heerlijk gaan genieten van deze appelroosjes. Super leuk als traktatie of als tussendoortje!

Eetsmakelijk! X Mies

IMG_4490