De man achter Mies’slife.

What is it like? Hoe is dat nou? Een vraag die mij niet voortdurend, maar wel regelmatig wordt gesteld. Een foodblogger als vriendin, hoe is dat nou?

Wellicht nog niet voor iedereen bekend, maar ik heb Michelle ontmoet in de sportschool. Jawel, de liefde ontstond tussen de gewichten, zware jongens en dampende zweetlucht! Ze kwam binnen gelopen, keek over de balie heen en bedacht zich dat ze bij mij moest zijn om wat informatie in te winnen. Haar eerste stap naar een gezondere leefstijl was daarmee gezet. Nadat wij elkaar wat vaker zagen en de liefde serieuzer werd, werd voor mij duidelijk dat deze dame niet alleen erg sportief is, maar ook niet vies is van een avondje heerlijk eten en volop kan genieten van culinaire hoogstandjes.

Zo gingen wij geregeld uiteten bij verschillende restaurants, om alleen al te leren wie, hoe, wat en waar zoal iets werd bereid dat het proberen waard was. Haar interesse naar eten groeide en groeide. “Wat zit hier voor saus overheen?”, ”Welke kruiden zijn hier gebruikt?” of “Hoe krijg je dit vlees zo op smaak?” waren vragen waar de bediening vaak mee werd overvallen. Het gevolg was dat onze keuken – nadat wij inmiddels zijn gaan samenwonen – geregeld ontplofte doordat de keukenprinses haar eigen creaties en ideeën moest uitproberen. Het voordeel voor mij was dat ik de volgende dag een heerlijk stukje bananenbrood, boekweitpannenkoeken, een gezonde appelcake of een heerlijke carrotcake terugvond in mijn broodtrommel. En niet te vergeten de collega’s die vervolgens aan mijn bureau stonden te zwijmelen naar het zien van al dat heerlijks. Na verloop van tijd werd de hobby een uitgelopen obsessie voor eten. Niet alleen in de keuken, maar ook in de supermarkt, bij de slager of bij de cafetaria om de hoek komt haar obsessie voor eten spontaan opspelen. Onder de indruk en met een kleine glimlach bewonder ik haar kunsten en luister ik naar haar verhalen over wat ze zoal weer is heeft geprobeerd of gehoord.

Kortom, de heerlijke gerechten, spectaculaire verhalen en restaurantbezoekjes mogen van mij nog wel even blijven. Stiekem geniet ik er ook wel van!

De nadelen? Dat ik geen MasterChef en 24Kitchen meer kan zien..

IMG_2099