Easy dish – Chili met kipgehakt

Dit recept kwam ik een keer tegen in een kookboek en is altijd blijven hangen! Dit maak ik als ik niet weet wat we moeten eten! Het is altijd goed en erg gezond! Het recept is voor 6 porties wat ik dus heel erg makkelijk vind omdat ik dan een grote hoeveelheid heb als er onverwachts vrienden komen eten of om in te vriezen als lunch of avond eten als we een keer geen zin hebben!

IMG_4576

Wat heb je nodig?

(ongeveer 5 a 6 porties)

  • 500 gram kip kalkoengehakt
  • 3 rode uitjes (fijngesneden)
  • Een bosje peterselie of koriander
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 4 knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 volle theelepel zeezout
  • 1 blik witten bonen (400 gram)
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 1 courgette
  • 1 fles tomatensaus (passata)

IMG_4581

Wat moet je doen?

Bak in een pan de uitjes, courgette, knoflook en kruiden zodat de smaken goed vrijkomen, doe hierbij de gehakt en bak dit rul. Laat alle blikken bonen uitlekken en doe dit bij de gehakt en schep dit goed om, voeg nu de tomaten saus toe en laat het lekker doorpruttelen! Voeg als laatste de zout en peterselie toe!

Let op: de chilivlokken zorgen voor extra pittigheid, zet ze eventueel op tafel als jij van pittig houd maar de rest van je gezelschap niet!

Bron: Haylie Pomroy.