Eiwitrijk fluffy ijs

Koolhydraten zorgen na het sporten voor nieuwe energie, ook heeft je lichaam vocht nodig om alle afvalstoffen af te voeren en de voedingsstoffen makkelijker door je lichaam te voeren. Tijdens het sporten worden je spieren beschadigd en opstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Dit is nodig om sterker te worden en dat is precies wat je wil bereiken. De eiwitten zorgen voor spierherstel en ze geven ook nog een een beetje energie. Ik heb geleerd dat je eiwitten het beste binnen 30 minuten na je training kan innemen. Omdat ik elke dag sport let ik best wel goed op mijn eiwitinname. Ik krijg van alle kanten tips naar me toe gesmeten en ik kijk gewoon waar ik me het beste bij voel en wat het beste werkt voor mij. Niet ieder mens en lichaam is hetzelfde. Daarom is het erg belangrijk om te doen waar jij je goed bij voelt.

Omdat ik elke dag een bepaalde hoeveelheid eiwitten wil binnen krijgen is het soms best lastig om dat vol te houden want na een paar dagen komen de kwark en Hüttenkäse je strot wel uit. Daarom heb ik voor jullie een goed alternatief bedacht en ik moet zeggen dat het erg goed is uitgepakt.

Oké ik zal eerlijk tegen jullie zijn, eigenlijk is het gewoon een puur geluk dat dit goed is uitgepakt. Het was eigenlijk de bedoeling dat het protein fluff zou worden. Dit is helaas finaal mislukt maar in plaats daarvan pakte dit goed uit en is het een soort fluffy ijs geworden. JAMMEH!!

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine/blender (die ijs/bevroren fruit kan crushen)
  • 180 gram bevroren fruit naar keuze
  • 1 spoon eiwit (whey)

Wat moet je doen?

Ten eerste heel veel geduld hebben. Ik bleef maar mixen en uiteindelijk kwam het goed. Doe het fruit in de mixer en crush het fruit helemaal fijn zonder dat het aan elkaar plakt. Voeg na 1 minuut ongeveer de whey toe en blijf net zo lang mixen tot het een smeuig geheel word. Het duurt ongeveer 3 minuten denk ik. LET OP het is belangrijk dat je af en toe even het fruit dat omhoog kruipt een beetje naar beneden duwt met een lepel.

whey protein ijs

Oops 1 gram teveel.

whey protein ijs

Ik gebruik op dit moment deze whey protein van De Tuinen.

whey protein ijs

Hier zie je dat de ijs kruimels fruit steeds smeuiger worden. Je bent op de goede weg! Even doorgaan! Als het nodig is even een klein beetje met een lepel scheppen of een scheutje melk of water toevoegen.

whey protein ijs

READY!! YAM! 

PS. Ik heb niet geleerd voor voedingsdeskundige of een of andere sportopleiding, meestal doe ik maar wat en google.nl is mijn beste vriend. Dus don’t blame me als er iets in staat wat niet klopt, ik doe waar ik me goed bij voel en dat gaat top! Heb jij tips of op-aanmerkingen laat het mij zeker even weten! THANKS!