HOTSPOT: Stan&Co in Arnhem.

Stan&Arnhem

Vol energie zit ik deze column te typen. Wat ben ik blij dat Arnhem, mijn stadje een hotspot rijker is. Let me introduce you to Stan&Co. Ik voel me een bevoorrecht mens en met mij vast vele anderen. Ik mocht een kijkje nemen en alvast genieten van een fijne menukaart. Wat een prachtige horeca aangelegenheid. Wij kwamen precies binnen op het hoogtepunt en drukste moment van de avond. De hele toko was afgeladen, maar ergens achterin hadden ze een tafeltje voor Mies vrijgehouden. We starten de avond met een mooie fles rode wijn. De primitivo (€ 19,50) Een dieprode, warme wijn op basis van rood fruit, met een prikkeltje van peper. Vol en zacht van smaak. Goede start van deze fijne avond.

11223821_424313441111941_9151740953890542190_o 12244608_424313481111937_502894642118249451_o 12307359_424313427778609_5367735147158191916_o 12307441_424313494445269_7045656860036430422_o

Stan&Arnhem

Toen wij aan kwamen lopen stonden er al mensen buiten lekker bij de open haard vuurtjes, hoe heerlijk is dit? Het restaurant is zo ingedeeld dat je allerlei verschillende plekjes hebt waar je kan zitten, hoog of laag. Zo krijg je vanuit elke hoek een ander beeld van de zaak. Voor ieder wat wils. Mensen die lekker samen willen borrelen, stelletjes op hun eerste date, gezinnetjes die lekker zijn wezen shoppen en even nog een hapje willen doen. Het kan bij Stan allemaal!

Het is voor mij altijd erg lastig om een keus te maken uit de hele menukaart. Het zit tenslotte in het aard van het beestje. Erg lastig om te kiezen uit al die lekkere dingen. Daar hebben ze wat op bedacht. Omdat ik ALLES lekker vind, heb ik gekozen voor de Chef’s table. Het werd mij voorgesteld door een meisje uit de bediening. Stan’s keukentafel wil zeggen dat je je laat verrassen door de chef met een vlucht door de hele kaart in 3 gangen. Zo krijg je van alles een klein beetje. PERFECT! Precies goed voor Mies. Mike koos voor een burger, hoe kan het ook anders? Het is en blijft een man.

Nu is het fijnste moment van de avond aangebroken, tijd voor het dessert. Als je mij ergens voor kan wakker maken is het wel iets met veel chocola, veel karamel en alles waar veel suiker in zit. Heel veel kan er niet fout gaan aan het toetje wat mij betreft. We kregen een grote plank voorgeschoteld met een glaasje karamelschuim met een hazelnootkruim. Stan’s appelpiet (favoriet) Een rockyroad (chocola, marshmallow) en de Stan’s Sticker (chocola, pinda en karamel). WAUW! Ik ben hier niet meer weg te krijgen.

Als we dan toch iets negatiefs moeten zeggen over Stan&Co, ik vond het zelf behoorlijk druk. Misschien zelfs een beetje TE druk. Ons voorgerecht was net van tafel gehaald en 2 tellen later werd ons hoofdgerecht al uitgeserveerd. Voor mij persoonlijk veel te snel. Ik vind het fijner als ik het eten even kan laten zakken. Door de drukte en het snelle uitserveren, kreeg ik de indruk dat we snel weggewerkt moesten worden. Het personeel moet nog ingewerkt worden en ik vond het allemaal nog een beetje stuntelig gaan, kregen 2 keer verkeerde drankjes aangeboden. Kan gebeuren, maar moet niet TE vaak gebeuren. De volgende keer dat ik ga zal het vast en zeker beter gaan.

Wist jij dat?

Al het zoet en lekkers wordt gemaakt door Kirsten van Hemels aan de kerkstraat in Arnhem. (Trots) Als jij deze taarten en lekkernijen nog nooit hebt geproefd, ga je schamen! Snel, hup! Langs Hemels. Tip van mij, kies de Millionaire’s shortbread, of de sticky toffee cake, of de cheesecake? Nu je toch bezig bent, kies ze gewoon allemaal.
12095140_424313541111931_1936728716869842668_o

(Helaas was het in het restaurant erg donker, te donker om mooie heldere foto’s te maken. Excuus.)

Stan&Co

Willemsplein 46
6811 KD Arnhem
T 026 720 0807

Openingstijden:
Ma t/m zo vanaf 10:00 uur

Stan&Mies FOR LIFE! <3