Mies’slife goes Lanzarote.

1444548226911_resized

Lanzarote

Begin oktober ben ik op vakantie geweest naar de Canarische eilanden. Nu het is natuurlijk geen Italië, maar ik kan overal wel lekker eten. De voorpret begint bij mij al gelijk bij het boeken van de vakantie. Op zoek naar hotels met goede recensies wat het eten betreft. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een heel mooi appartement uitgezocht en kies ervoor om voor het eerst All-inclusive te gaan. Hoe dichterbij de vakantie kwam hoe spannender ik het vond. Wat nou als het eten echt verschrikkelijk is? Had ik toch de recensies wat serieuzer moeten nemen? Er waren toch een paar mensen die vonden dat het eten flauw en saai was. Ik werd toch een beetje zenuwachtig. Want wie mij persoonlijk een beetje kent, weet dat ik een beetje knorrig kan worden als ik geen eten krijg. Als ik niet vol word gestopt met eten kan ik nog al heftig uit de hoek komen. Toen ik aankwam bij het appartement kreeg ik zo’n grappig bandje om mijn pols geklikt. Dit betekent dat ik overal gebruik van mag maken. De lieve mevrouw bij de balie vertelde mij dat ik gelijk voor de lunch mocht aanschuiven. JAAAA! Blij. Ik had namelijk al toch zeker drie kwartier een rommelend buikje. Ik stapte het restaurant binnen en kon mijn ogen niet geloven. Rijen vol met lekker aromatisch eten. Voor ieder wat wils. Ik werd als een klein kind zo blij en kon echt niet kiezen tussen de pasta al alio en de knapperige frietjes met een dikke klodder saus. Dan nemen we het toch allebei? Waarom niet, ik heb toch vakantie dus die paar extra kilootjes maakt toch niet uit. Ik ben een echte toetjesliefhebber. Daar hadden ze zeker ook aan gedacht, van smeuïge brownies tot aan heerlijke merengue taartjes met lemoncurd. Heerlijk. Ik weet in ieder geval een ding zeker, dit gaat de eerst komende 3 dagen niet vervelen.

1444640650603_resized

Zodra ik mijn rust heb gevonden kan ik echt urenlang op zoek zijn naar de leukste hotspots en de beste restaurants in de omgeving. Hiervoor heb ik mijn beste vriend genaamd: Tripadvisor. Je kan precies aangeven waar je naar op zoek bent en daarom echt ideaal. Mijn oog viel als eerste gelijk op een knus Italiaans restaurant wat nog steeds word gerund door familie. Dat moet je hebben! Reserveren hoeft niet. Top. Ik kies een tafeltje uit en er word gelijk goed voor mij gezorgd, een mooi groot glas wijn met een heerlijke droge witte wijn. Als voorgerecht koos ik op aanraden van de gastheer de Bruscetta. Echt zo heerlijk, dik toast ingesmeerd met knoflook, buffel mozzarella en tomaatjes erop. Echt zo fijn, zoals Italiaans eten moet zijn. Ik ben nog nooit in Italië geweest maar het heeft qua eten mijn hartje zeker al gestolen. Ik weet echt wel wat ik lekker vind hoor. Als hoofdgerecht kies ik toch mijn oude vertrouwde pasta pesto, eventjes twijfel ik. Maar ik ben erg blij met mijn keuze. De pasta is zelf gemaakt, dat zie je maar dat proef je ook zeker terug. Mijn nagerecht is ook typisch Italiaans. Alsof ik nog niet vol genoeg zat kwam mijn dessert. Cannoli trok mijn aandacht. Een cannolo (meervoud cannoli) is een gebakje en nagerecht uit de Siciliaanse keuken. Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met ricotta. Een cannolo mag pas net voor het serveren gevuld worden anders wordt hij zacht. Koffie na? Alsjeblieft niet. Ik zit tot aan de nok toe helemaal vol. Maar wat hou ik toch van eten. Ik kan er meestal geen genoeg van krijgen. Na zo’n fijne avond met lekker eten kan mijn dag niet meer stuk.1444761582646_resized

20151015_121504_resized

20151014_132944_resized

20151012_202420_resized

Bedankt voor het lezen. Liefs M!