Pannenkoekjes met prei

Het Pannenkoekenhuis

Door mijn lieve schoonfamilie ben ik bekend geworden met de ‘hartige’ pannenkoek. Toen ik net een relatie kreeg met mijn vriendje namen ze mij mee naar het pannenkoekenhuis waar zij graag kwamen. Toen ik de kaart in mijn handen gedrukt kreeg en zag wat voor pannenkoeken er op de kaart stonden gingen mijn haren overeind staan. Een pannenkoek met gyros vond mijn vriend het lekkerste…. MET GYROS!? Huh… serieus?! Even dacht ik dat hij een grapje maakte, maar hij was echt serieus. Een pannenkoek met gyros en knoflooksaus. Nou ik koos voor de pannenkoek met prei, beenham en honing mosterd saus. Ik was nogal bevooroordeeld en dacht: ‘dit ga ik toch niet lekker vinden’ want op een pannenkoek hoort gewoon stroop en poedersuiker. Maaaar eerlijk is eerlijk, die was lekkerr.. wauw! Dus dit recept is gebaseerd op mijn ervaring bij het pannenkoekenhuis. Met een beetje van hen en een beetje van mezelf.

Wat heb je nodig?

IMG_5037IMG_5038

  • 1 prei
  • 1 sjalotje of ui
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • Kruiden naar smaak
  • Olie of boter

Wat moet je doen?

Snijd de prei en het sjalotje in kleine stukjes, ik heb de prei doormidden gesneden en daarna in een soort halve ringen. Voeg de eieren, prei, ui, en de bloem in een kom en voeg daar de kruiden naar smaak aan toe. Zet een pan op het vuur en laat de pan heet worden. Doe de boter in de pan en maak met een lepel kleine hoopjes in de pan. Zodra de randjes bruin beginnen te kleuren is het tijd om de pannenkoekjes om te draaien.
IMG_5040IMG_5046IMG_5050Tadaaaa.. Serveer er een beetje chilisaus bij. Dat is erg lekker!
IMG_5057Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de pannenkoeken in groot formaat te maken, maar dit is erg lekker om als lunch te eten of om uit te delen aan je gasten.

Laat je het me weten als je de pannenkoekjes een keer geprobeerd hebt. Zou het erg leuk vinden als je een reactie achter laat.

Liefs M, X!