Snickertaart van Mies! (favoriet van iedereen)

Speciaal voor iedereen die gek is op snickers, mars en al die andere repen die bomvol suiker zitten heb ik een ‘healthy’ variant gemaakt in de vorm van een cheesecake. Deze ‘clean’ editie is te lekker om te laten staan!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 4 Medjool dadels, ontpit
  • 100 gram rauwe noten
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theeleper vanille

IMG_3201

Voor de vulling:

  • 100 gram kokoscrème*
  • 100 gram gemengde notenpasta (verkrijgbaar via internet of bijv. Ekoplaza)
  • 1 eetlepel citroen of limoensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 3 eetelepels honing
  • 1 eetlepels gesmolten kokosolie

IMG_3203

Voor de topping:

  • 125 gr pure chocolade (ik gebruik 85% pure chocola)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel cacaopoeder (garnering)

Wat moet je doen?

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 18 cm met een stuk bakpapier: simpelweg de ring pas vastzetten als het papier op de bodem ligt en het overtollige papier aan de buitenkant wegknippen. Doe de ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en pureer tot de noten en de dadels vermalen zijn. Verspreid dit mengsel over de bodem van de springvorm (gebruik evt natte lepel of vingers om plakken te voorkomen). Spoel de keukenmachine om. Verwarm de kokoscrème een beetje (hiermee voorkom je dat deze gaat schiften) in een pannetje en giet deze daarna in de keukenmachine samen met de gemengde notenpasta, citroensap, vanille-extract en honing. Pureer tot je een gladde massa krijgt. Voeg als laatste de kokosolie toe terwijl de machine nog draait. Proef en voeg eventueel nog druppels vloeibare vanille stevia toe. Giet dit mengsel bovenop je bodem in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet ongeveer een uurtje in de koelkast totdat de vulling stevig genoeg is voor de bovenste chocoladelaag. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie (boven een pannetje met heet water) en giet deze daarna over de taart. Draai het bakblik rond om de chocolade gelijkmatig te verdelen Laat de paleo snickers taart een nachtje opstijven in de koelkast (ongeveer 8 uur). Zeef er eventueel nog wat cacao poeder overheen voor het puntje op de i.

IMG_3252

* Om kokoscrème te krijgen laat je een blik volvette kokosmelk (met een kokos percentage van > 70%) een nacht geopend in de koelkast staan. Het kokosvet scheidt zicht dan van het water en komt bovenop te liggen. Dit kan je eraf scheppen en gebruiken in recepten die vragen om kokos crème. De blikken kokosmelk van Aroy-D lenen zich hier bijzonder goed voor en zijn te krijgen bij de meeste toko’s.

Mmm… Enjoy! X Mies

(inspiratiebron Paleo)