2 x cracker inspiratie

Waarom crackers kopen als je ze net zo goed zelf kan maken?

IMG_4619

Wat heb je nodig?

  • 100 gram speltmeel, boekweitmeel of amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 30 gram maanzaad
  • 2 eieren
  • een halve eetlepel grof zeezout
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Voor de versie zonder zongedroogde tomaatjes kan je bijvoorbeeld kaas toevoegen of verschillende soorten noten en/of zaden.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd de tomaatjes fijn, meng met een vork samen alle ingrediënten in een grote kom en ga net zo lang door tot het een grote bal wordt en kneed desnoods met je handen verder! TIP! Houd een hand schoon zodat je nog normaal je handen kan wassen en bijvoorbeeld de bakpapiertjes kan pakken!IMG_4601

Zodra het een mooie bal is kan je gaan uitrollen, omdat het mengsel wel plakkerig is vind ik het zelf makkelijk om er een bakpapiertje overheen te leggen of huishoud folie, zo blijft het minder plakken! Maak er een mooie dunne plak van want hoe dunner de plak hoe dunner en meer knapperige de crackers zijn!
Snijd de crackers en bak ze af op ongeveer 20 minuten in de oven! Ik heb zelf 2 versies gemaakt, de ene versie is met geraspte kaas en komijn kruiden en de andere is met zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden, dat kan je ook wel op de foto aan de kleur zien!

IMG_4610

GELUKT! Enjoy! Liefs Mies!