De pizzabakkers in Arnhem

Na een hele lange tijd mocht ik mijn MacBook weer onder het stof vandaan toveren voor het schrijven van deze blogpost! Wij zijn uitgenodigd voor De Pizzabakkers in Arnhem om een avondje te komen genieten van de heerlijke pizza’s die zij maken. Dit restaurant bevind zich aan de voet van de Eusebiuskerk in Arnhem. Die weet je wel te vinden toch?

De Pizzabakkers is een hip en echt Italiaanse pizzeria. Bij De Pizzabakkers eet je Romeinse pizza, al sinds 2009. Gemaakt in een echte houtovenpizza met een dunne, knapperige bodem en een zachte kern. Ze toppen deze af met Italiaanse ingrediënten, huisgemaakte sauzen en heel veel verse groenten.

Door de traditionele wijze waarop de pizza’s worden gemaakt waan je je weer even in Italië. Het restaurant is van binnen sfeervol warm aangekleed en overal vind je de Italiaanse invloeden weer terug in het interieur. Door de open keuken gunnen ze je een kijkje in de wereld van de pizzabakker. Super gaaf om te zien hoe de pizza’s met liefde worden bereid.

Pizzabakkers Arnhem

Dan krijg je een menukaart geserveerd waar je u tegen zegt, hoe kunnen we nu kiezen uit al deze lekkernijen?! Onmogelijk zou je zeggen. Elke maand maakt De Pizzabakkers een pizza van de maand, deze keer wel een hele bijzondere in samenwerking met het Rotterdamse restaurant Tres. Nou doe mij die maar!

Vooraf Focaccia romana uit de houtoven met zeezout en rozemarijn. En op aanraden van de chef ook de Burrata al tartufo. Burrata komt uit Puglia gevuld met room en witte truffel uit Bari. Heeeerlijk!

Pizzabakkers Arnhem

Pizza di Tres * pizza van de maand.
Mozzarella – tijm – Parmezaanse kaas – gele Santa tomaatjes – ‘Nduja – rucola – Lardo di Conca.
Pizzabakkers ArnhemAls tweede pizza kozen we de pizza Napoletana.
Tomaat – mozzarella – Leccino olijven – kappertjes – ansjovis.
Pizzabakkers Arnhem

We konden natuurlijk niet naar huis zonder ons favoriete dessert en dat is de Affogato met een bolletje biologisch vanille roomijs overgoten met een hete espresso.
Pizzabakkers ArnhemDe Pizzabakkers Arnhem hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid en voor de heerlijke avond. We vonden het echt een feestje en komen zeker weer terug!

Liefs M.