Rome 2018

ROME 2018

Wij zijn net terug van een stedentrip Rome. We zijn in totaal 5 dagen geweest. Tijdens deze 5 dagen hebben we toch zo’n 100 km gewandeld dus we kunnen je wel voorzien van de juiste tips voor een stedentrip naar Rome.

Allereerst zoek de juiste periode uit om te gaan, ik hoor wel eens verhalen van mensen dat het in de zomer wel kan oplopen tot 40 graden. Nou geloof mij, met die temperatuur wil je niet in de stad rond zwerven!

Wij waren er van 29 oktober tot en met 2 november. Wij hadden perfecte vluchten, we vlogen heen om 10.00 s’ochtends en de laatste dag vlogen we om 19.30 terug. We hadden dus echt 5 volle dagen.

We hadden een hotel in de wijk Monti, erg handig qua ligging. We konden eigenlijk overal lopend heen. Alles lag in een straal van ongeveer 2 tot 4 kilometer dus dat is perfect! Je kan ook makkelijk de metro pakken of een taxi. Wij zijn wel sportief aangelegd dus wij draaien onze hand er niet voor om.

Wij hebben het Colosseum en het Vaticaan bezocht, wat indrukwekkend! Wel aan te raden om kaartjes online te kopen. Ik had van meerdere mensen vernomen dat online kaartjes wel aan te raden is. Ik had niet gedacht dat het zoveel zou schelen. Toen we aankwamen mochten we in een andere rij staan omdat we al tickets hadden. De rij naast ons bleek 4 duur te duren. 4 uur wachttijd…. Oh men! Ik weet niet of ik dat er voor over zou hebben.

ROME

ROME

Wij zijn natuurlijk echte levensgenieters en houden erg van een wijntje en een kaasje. Erwin vroeg mij op de heenweg waar ik het meeste naar uitkeek, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het de mooie kathedralen zouden zijn. Het eten natuurlijk en de wijntjes, kaasjes en worstjes! Ik kon echt niet wachten! De pizza’s en de pasta’s, de verse truffel en ga zo maar door!

Hieronder de tips voor jullie wat betreft eten en drinken in Rome:

 1. STIPT op 1 CiPASSO (Via Dell’Orso 71)
  We kwamen precies op het moment binnen dat er geen plek voor ons was. Reserveren kon namelijk niet! De dame aan de bar (werkzaam in het restaurant) hoorde ons gesprek af en maakte snel plaats voor ons aan de bar! Wij waren enorm blij met dit plekje! Zo konden we mee spieken wat er allemaal achter de bar gebeurde. Aangezien mijn vriend in de horeca werkt vind hij het erg leuk om mee te kijken! Vooral erg kritisch ook ;). Ze waren stuk voor stuk vol passie aan het werk en gaven ons de beste tips wat eten en wijntjes betreft. We startten de avond met een rose bubbel, erg fruitig en lekker! Daarna volgden witte en rode wijntjes en heerlijke bijpassende gerechten. We voelden ons erg op ons gemak en werden enorm in de watten gelegd! Het was niet goedkoop maar wij zouden alleen hierom al terugkeren naar Rome (bij wijze van)
  ROMEROMEROMEROME
 2. Pizzarium Bonci (Via della Meloria 43) TIP VAN ANTHONY BORDAIN
  Heerlijke afhaal pizza’s betalen per kg slice. Perfecte smaken en heerlijke gefrituurde risotto balletjes! SAY WHAT!
  ROMEROME
 3. Pasticceria Regoli (Via dello Statuto 60 )
  Bakkerij voor ontbijtjes, taartjes en lekkere verse broodjes.
 4. Panella (Via Merulana 54)
  Bar voor heerlijke koffie, croissants en cocktails!
 5. Urbana 47 (Via Urbana 47)
  Voor koffie, lunch of diner kan je aanschuiven bij Urbana 47. Heerlijke wijntjes, probeer vooral de focaccia en tiramisu! MMM!
  ROMEROME
 6. Broccoletti (Via Urbana 104)
  Zag er echt geweldig uit, we zijn twee keer binnen geweest maar beide keren waren ze vol en moesten we ander half uur wachten! Helaas. Wel een goed teken dat ze zo vol zitten. Reserveren een must. Elke avond een wisselde anti-pasti op het menu. Zelfgemaakte broodjes op tafel en lokale klassiekers op tafel.
 7. Volputti (Via Marmorata 47)
  Schijnbaar de beste pizza van Italie
 8. Cul de sac wine bar (Piazza di Pasquino 73)
  Perfecte plek voor een wijntje met wat lokale vlees en kaas. Aan keuze voor wijn geen gebrek!
  ROMEROME