Bananenbrood met appel en rozijntjes

Iets met banaan.

Zelf ben ik helemaal niet zo’n fan van bananen moet ik eerlijk toegeven. Gebakken banaan van de chinees bijvoorbeeld, iedereen in mijn omgeving is er gek op maar ik vindt het ECHT verschrikkelijk. Gek genoeg vindt ik banaan verwerken in een cake dan wel weer lekker, ag ja, vreemde vogel! Dus ik sprong gisteren weer even de keuken in om aan de slag te gaan met mijn banaantjes.

IMG_4854

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • Handje rozijntjes/krenten
  • 1 appel in stukjes
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
  • 2 eieren
  • Handje noten (optioneel)
  • 10 gram bakpoeder (1 zakje)

Wat moet je doen?

Easy peasy, verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Zelf stop ik de banaan, kruiden en eieren in mijn keukenmachine en die mix ik tot een geheel. Dan ik een andere kom stop je de havermout, amandelmeel en bakpoeder en dat meng je even goed met een vork. Nu het natte bij het droge, of andersom, hier doe je de appel, noten/rozijnen/dadels of wat je lekker vind doorheen. In een bakvorm en even 30 minuten in de oven. That’s it. Check je cake wel even na 30 minuten hoe het gaat, met een satéprikker kan je even checken of de cake klaar is. Als de prikker er schoon uit komt dan is je cake gaar.

IMG_4841

Laat je me even weten wat je van het recept vindt?

Liefs Mies, X!