Cajun kruiden zelf maken

Wat mij toch erg opvalt is dat er in de kant en klare kruiden mixen vaak toch suiker zit en waarom?? Dat willen we toch niet? Tenminste niet altijd, ik schrok er behoorlijk van want ik ben toch wel iemand die gek is op Cajun kruiden. Ik heb even de ingrediënten lijst onder de loep genomen en ik dacht waarom ook niet? Ik ga het gewoon zelf maken! Heel erg leuk nog om te doen ook! Gooi alle kruiden in een vijzel, in een lucht dichte pot en klaar is Mies!! Heerlijk voor op vlees, vis, kip of gewokte groenten!

Wat heb je nodig?

  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel cayen peper
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een vijzel of keukenmachineIMG_4488

Wat moet je doen?

Doe alles in de vijzel/keukenmachine en ga door met vijzelen/malen tot dat het de structuur heeft die je graag wil! Super easy!!
Enjoy!