Easy peasy kokosmakronen for the winning

Kokosmakronen

Voor wie gek is op zoet en op kokos net als ik, is dit een geweldig recept. Als je soms ook nog lui bent aangelegd zoals ik, dan is dit helemaal top. Dit is een recept met maar liefst 2 ingrediënten in de basis. Je kan er zelf aan toevoegen wat je wil maar de basis van dit recept is echt super makkelijk. Daardoor hoef je geen kilometers lange boodschappenlijstjes langs te lopen en ben je heel erg snel klaar.

Wat heb je nodig?

  1. 250 gram geraspte kokos
  2. 1 blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag. (zie link voor het blikje)

Ik heb voor dit recept ook wat blokjes pure chocolade toegevoegd. Je kan er aan toevoegen wat je zelf lekker vind, zoals rozijntjes, cranberry’s of witte chocolade.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de geraspte kokos in een kom en doe hier het hele blikje gecondenseerde melk bij. Roer tot dat alles goed aan elkaar is gehecht. Pak een bolle juslepel of een ijslepel en maak deze nat. Maak van het mengsel makronen zo groot als je ze zelf wilt hebben. Let wel op dat de grootte zoals ik ze maak ongeveer 8 minuten in de oven moeten. Als je ze groter maakt word de baktijd natuurlijk wel iets langer. Door de lepel nat te maken blijft het mengsel niet zo plakken.

kokosmakronen

Kokosmakronen met pure chocolade (85%)

kokosmakronen

kokosmakronen
In mijn allereerste kookvideo op Youtube maakte ik deze kokosmakronen. Check hoe ongemakkelijk het voor mij was.

Thanks for watching! Liefs Mies!