Een man in de keuken* Welkom Sjoerd.

MAN IN DE KEUKEN

SJOERD’S KIP KETJAP

Een gerecht met kippendijen, dat is al een feest op zich. De dagen dat ik samen met mijn broertje thuis kwam van het hockeyen en ik al in de straat rook dat moeders kippendijenfilet met ketjap op had staan, dat waren de avonden dat het water direct in mijn mond liep! Nu maak ik het een keer zelf, speciaal om dit gerecht met jullie te delen.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 1 kg kippendijenfilet (het lekkerste zijn ze van de poelier)
  • Zilvervliesrijst of witte rijst
  • 300 ml ABC ketjap (te koop bij de grotere Albert Heijns of oosterse winkels). Mocht je deze niet kunnen vinden dan is ketjap Manis een alternatief.
  • 2 tl sambal Oelek of Badjak
  • 4 uien
  • 1 bolletje knoflook of 3 teentjes
  • 2 el zonnebloemolie
    DSC_0153

Wat moet je doen?

Zet een grote of een diepe pan klaar en doe daar de 2 el zonnebloemolie in en zet het vuur aan. De uien snijd je samen met de knoflook in kleine stukjes ( ik heb hiervoor een blender gebruikt, maar het kan ook met de hand). Doe de uien en de knoflook in de pan en zorg dat dit een beetje gaat bakken. Nu doe je er 2 theelepels sambal bij en roer je het goed door elkaar.DSC_0187DSC_0203

De kippendijen snijd je ondertussen in stukken en doe je er vervolgens ook bij. Mix dit goed met de uien, knoflook en sambal en zorg dat de kippendijen gaan braden. Als de kippendijen een bruine kleur krijgen van het bakken, doe je er 300 ml ketjap bij en doe je vervolgens het deksel erop. Nu laat je het een kwartiertje sudderen op laag vuur en roer je het af en toe goed door.
DSC_0217Eet smakelijk!

Thanks Sjoerd voor je heerlijke recept, het water staat me in de mond. Als je meer van dit soort recepten en foto’s wil zien kan je Sjoerd volgen op Instagram (door op zijn naam te klikken)