Gezonde appelcake
Als er iemand gek is op appeltaart dan ben ik dat wel en het liefst nog met een flinke dot slagroom ook! Vandaag heb ik voor jullie een gezondere versie van de appeltaart gemaakt en ik ben helemaal verkocht. De structuur is heerlijk en omdat je weet dat ‘ie gezond is smaakt het nog lekkerder. Zo is verantwoord snacken echt geen straf.
Wat heb je nodig?
- 1 appel (geschild en in plakjes)
- 200 gram amandelmeel (kan ook evt speltmeel, alleen dan weet ik niet hoe de structuur zal uitvallen)
- 1 lepel baksoda of bakpoeder
- 3 eieren
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 2 lepels griekse kwark of yoghurt
- Kaneel
- Gehakte nootjes
Optioneel zijn nog rozijntjes of krenten en honing.
Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zoals je op mijn foto ziet is de cake een beetje donker uitgevallen, OEPS!
Mix in een grote kom alle droge ingrediënten bij elkaar en in een andere kleinere kom de natte ingrediënten. Als je daarmee klaar bent mix je alle ingrediënten bij elkaar in de grote kom. Doe 2/3 deel van je mix in een ingevette bakvorm en maak een laagje met de appelplakjes, strooi een beetje kaneel over de appeltjes en voeg daarna het laatste beslag toe. Als laatste leg je nog een laagje appeltjes neer en bestrooi je het geheel met de gehakte nootjes.
Zet je appelcake ongeveer 45 minuten in de oven. Dit is een richtlijn, bij mij was de cake met 37 minuten al goed en ook nog behoorlijk gekleurd.
Enjoy! X, Mies!