Havermout repen met dadels en kaneel

Havermout.

Tsja wat zullen we er eens van zeggen? Vroeger moest ik er werkelijk NIKS van weten. Bleh dat vieze prutje. Door mijn schoonvader ben ik helemaal afgeknapt, hij eet de havermout pas als de lepel er rechtop in blijft staan. Dus dan snap je wel wat ik bedoel toch? Sinds een paar jaar heb ik havermout herontdekt en nieuw leven ingeblazen. Het werd een serieuze hype en dat is nu een beetje minder geworden. Havermout is hartstikke goed voor je en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Een vol buikje is een vrolijke Mies. Ik maak er werkelijk alles mee. Havermoutbrood, havermoutkoekjes, havermoutpap, havermoutcake, je kan het zo gek niet bedenken. Ik werd geïnspireerd op Social media voor snackrepen. Ik dacht dat kan ik ook en zo gezegd is zo gedaan. Even knutselen en ik heb deze repen voor jullie in elkaar gezet.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermout
  • 150 gram spelt bloem (oid)
  • 100 gram kokosbloesemsuiker (kan ook gewone of rietsuiker)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 gram kokosolie of roomboter
  • 200 gram dadels (ontpit)
  • 50 gram rozijntjes

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden en begin met je dadels te weken in warm of gekookt water (ongeveer 5 a 10 minuutjes)
Mix ondertussen je droge ingrediënten samen en mix het met de kokosolie of roomboter tot een kruimel beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet het goed in met boter. Ik doe altijd een beetje bakpapier, scheelt wat afwaswerk. Doe de helft van je kruimelbeslag in je cakevorm, druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Nu kan je de dadels afgieten en ontpitten als het nodig is. Doe je dadels en rozijntjes in een keukenmachine of blender, met een klein scheutje water. Mix tot het een fijne pasta is. Doe de dadelpasta bovenop de laag havermout in de cakevorm. Het is wel een beetje een smeerwerkje, bovenop de dadelpasta moet nog een laag havermout beslag en dan kan het de oven in. Bak het in 30 minuten af. Afhankelijk van de oven, het kan zijn dat het nog 10 minuutjes langer moet. Goed af laten koelen en dan vierkantjes of reepjes snijden en klaar is je snack. Leuk voor bij de high tea of voor als snack mee naar je werk. Ook ideaal voor in de broodtrommel van de kids!

Enjoy it!