Havermoutwafels met appel en rozijnen

Als ik boodschappen ga doen dan beland er altijd wel weer een pak havermout in mijn winkelmandje. Havermout is je beste vriend in de keuken want je kan er van alles mee. Havermout is zo’n veelzijdig product. Ik bak er broodjes, cake, crackers en pannenkoeken van. Paneer er mijn vis en vlees mee, gebruik het als bindmiddel. Vandaag komt de havermout weer eens terug in een wafel recept. We leven maar 1 keer dus waarom maken we niet van elk ontbijtje een feestje? Ik doe dat voor jullie en deel graag het standaard recept van mijn wafels. Eet smakelijk!

havermoutwafels

Wat heb je nodig?

Siliconen wafelvormig of wafelijzer (tosti ijzer kan denk ik ook)
150 ml melk (mag plantaardig, niet noodzakelijk)
75 gram havermeel (gemalen havermout)
1 ei
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel kaneel/koekkruiden
Een handje rozijntjes
1 appel
1 theelepel appelstroop
Een handje nootjes

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout fijn tot een soort havermeel. Meng de havermout met het bakpoeder en de kaneel. Doe het eitje bij de melk en meng de melk bij de droge ingrediënten. Doe hier de helft van de rozijntjes bij. Giet het mengsel in de bakvorm en bak ze gaar in ongeveer 15 minuten. Snijd de appel in plakjes en bak deze in een koekenpan. Voeg hier een beetje water aan toe en wat kaneel. Laat ze lekker even pruttelen en voeg hier de appelstroop, rozijntjes en nootjes aan toe. Laat nog even 2 minuten op laag vuur pruttelen tot het een lekker stroperig geheel is geworden.

Wafels mooi opmaken en misschien nog wat kwark eraan toevoegen een eet smakelijk!

Havermoutwafels

Havermoutwafels