Hemelse modder taartje

Hemelse modder.

Is alleen die naam al niet ge-wel-dig? Wel goed gevonden al zeg ik het zelf. Nu even ter zake komen Mies. Als er iets is wat ik niet kan weerstaan dan is het wel chocola. Ik trouw later als ik groot ben met chocola. Ik leef chocola. Ik love chocola. Ik hou van echt chocola! Kort om, ik hou van chocola en om in dat thema te blijven heb ik een heeeerlijk chocoladetaartje voor jullie gemaakt. Heerlijk voor als je je even helemaal wil laten gaan. Je weet wel zo’n taartje waar het midden nog vloeibaar van is en dat het er uitloopt als je het taartje aansnijd, ja zo eentje. Die iedereen wel moet lusten en wil maken. Het recept is erg makkelijk en voor iedereen goed te doen. Ready? Let’s go.

IMG_5000

IMG_5001

IMG_5003

IMG_5004

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram boter
  • 200 gram pure chocola
  • 50 gram suiker
  • 4 eieren
  • 60 gram bloem

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie op laag vuur. Let op, laat het mengsel niet te heet worden, laat de chocolade rustig smelten en niet koken.

Klop de eieren luchtig in een keukenmachine of met de handmixer en voeg onder het draaien de suiker toe. Laat de machine draaien totdat het geheel stijf is. Zet de machine stil en voeg beetje voor beetje de bloem toe. Laat de machine telkens tussendoor even draaien.

Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het eiermengsel. Roer het geheel goed door elkaar. Vet de vormpjes goed in en bestuif ze met bloem. Vul de vormpjes met het beslag en zet de cakejes 8 minuten in het midden van de oven op 200 graden.IMG_5005

Serveer tip?

Bestrooi de cakejes met poedersuiker en serveer met een bolletje vanilleijs. JAM!!

Enjoy! X, Mies!