Homemade whiskysaus
Zelf whiskysaus maken klinkt veel moeilijker dan dat het is, hoe leuk is het om je eigen saus te maken als je bijvoorbeeld burgers gaat bakken. Afgelopen week hebben we heerlijke burgers gemaakt voor op de barbecue. Om deze hamburgers naar een hoger level te tillen hebben we zelf whiskysaus gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 10 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels ketchup
- Een goede scheut whisky (merk maakt niet uit)
- Een theelepel paprikapoeder (mag ook gerookte paprikapoeder zijn, als je van een rokerige smaak houd)
- Een sjalotje
Wat moet je doen?
Doe de paprikapoeder in een schaaltje, doe hier de whisky bij en roer het tot een glad geheel. Doe de mayonaise en ketchup erbij en roer het goed door totdat er geen klontjes meer inzitten. Proef tussendoor even of de saus naar wens is. Als je het lekker vind kan je nog wat meer ketchup toevoegen. Zorg dat de saus de typische whiskysaus kleur krijgt. Als de saus naar smaak is voeg je een fijngesneden sjalotje toe.
Vertel eens, maak jij altijd je sausjes zelf of koop je altijd de sauzen in de supermarkt. Als je erachter komt hoe makkelijk en lekker het is om zelf je saus te maken dan wil je nooit meer anders. Laat je me weten hoe je de saus vond? Dat vind ik leuk!
Eet smakelijk!