HOTSPOT: Brasserie de Boerderij (Nieuw menu)

Brasserie de Boerderij Arnhem

glas brasserieOp 1 oktober presenteerde Brasserie de Boerderij haar nieuwe menukaart voor de laatste 3 maanden van het jaar. Voor deze speciale proefavond was Mies’slife ook uitgenodigd, samen met wat andere bloggers en zeg nou zelf, een beter gezelschap kan ik niet hebben. Zelf ben ik al vaker bij de Boerderij geweest, dus vandaar dat ik er hoge verwachtingen van had. Het is tevens ook het seizoen voor wild, dus dat kon haast niet ontbreken.

22Tobias Haagsma schenkt ons persoonlijk wat overheerlijke wijntjes in.

Bij Brasserie de Boerderij serveren ze heerlijke en een tikkeltje chic gerechten uit de Franse keuken. Bereid met dagverse producten en dat proef je. Mede-eigenaar Tobias Haagsma staat zelf in de keuken en bereid daar de meest mooie gerechten met een verrassende twist. Inspiratie heeft Tobias opgedaan tijdens zijn werk in verschillende keukens van restaurants in Antwerpen en Duitsland, deze man weet wel van aanpakken en weet zeker waar hij over praat.

IMG_5161Marbre van gekonfijte eendenbout met serranoham, tomatengelei, bietenstroop, waterkers en een chorizo van gamba.

IMG_5181Verse vis met pata negra, crème van zoete aardappel en zeekraal.

IMG_5169Crèmesoep van pastinaak met kerrie, komijn en balsamicostroop.

IMG_5183

IMG_5190Ondertussen bij de Brasserie… Alle gekheid op een stokje, hier en daar wat flitsen van de camera’s.

IMG_5195In eigen jus gegaarde kalfswang met krokant gebakken kalfszwezerik (TOP! Die jus, to die for!)
IMG_5167Lege borden zijn altijd een goed teken toch?
IMG_5200

Mies’slife geniet van Brasserie de Boerderij.

Chef-kok Tobias kwam elke keer even langs de tafel om te checken of alles goed ging, goed smaakte en alles naar wens was. Tussendoor werden er allerlei vragen en restaurant kreten over de tafel gegooid. Ik heb op deze avond niet alleen ontzettend genoten van het eten, maar ook heel erg veel geleerd over eten.  Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig van aard en wilde graag even een kijkje nemen in de keuken en dat mocht. Tijdens het bereiden van wat mij betreft het hoogtepunt van de avond; het dessert. Zo gaaf om de mensen met ervaring bezig te zien en kale borden om te toveren in ware kunstwerken. We hebben daarna nog een rondleiding gehad door de nieuwe serre. Wat een fijne avond, ik heb echt genoten en kijk nu al uit naar het volgende bezoekje aan de Brasserie.

Tot snel!