Mueslirepen voor Marlein
Wat heb je nodig?
- 100 gram havermout
- 50 gram ongezouten notenmix
- 200 gram dadels zonder pit
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 125 gr pure chocolade
- Optioneel kokos, superfoods, zaden of pitten.
Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 200 graden en week de dadels in wat kokend water. Zo worden de dadels wat zachter en zo kan je er makkelijker mee werken. Maak de dadels, noten en havermout fijn in een keukenmachine, en zet een pannetje op het vuur, verwarm in het pannetje 2 eetlepels water, honing en de kokosolie. Smeer een ovenschaal of brownie bakblik in met wat boter en bekleed de vorm met wat bakpapier zodat je de repen er makkelijk uit kan halen, de boter gebruik je zodat het bakpapier blijft plakken en er niet uit floept!
Mix het honingmengsel door de notendadel mix en roer goed door zodat alles een geheel is. Verdeel je muesli mix in de ovenschaal en druk goed aan met de achterkant van een lepel en maak de lepel een beetje vochtig zodat het niet blijft plakken.
Bak het af op ongeveer 20 minuten, hou het in de gaten zodat het niet te donker wordt. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en verdeel de chocolade over de mueslirepen heen terwijl ze nog in het bakblik zitten. Nu kan je er voor kiezen om er kokos overheen te doen. Zet het in de koelkast om goed uit te harden en na een paar uur kan je er repen uit snijden.
Stop ze in de vriezer en je hebt iedere dag een mueslireep als tussendoortje! Ideaal!!
Enjoy!