Mueslirepen voor Marlein

Ik kreeg een verzoekje om een keer mueslirepen te maken, dus toen ben ik aan de slag gegaan en ik moet zeggen, ze zijn goed gelukt, en dat voor de eerste keer. Mueslirepen zijn heel erg lekker en vooral ook heel erg makkelijk om mee te nemen. Doordat je erin kan stoppen wat je wil is het altijd een goed idee en voor ieder wat wils! Het is erg makkelijk om te maken en ook nog eens heel erg leuk om te doen en leuk om cadeau te geven. Gooi er een leuk strikje omheen en je hebt een leuk cadeautje.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermout
  • 50 gram ongezouten notenmix
  • 200 gram dadels zonder pit
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 125 gr pure chocolade
  • Optioneel kokos, superfoods, zaden of pitten.

IMG_4507

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden en week de dadels in wat kokend water. Zo worden de dadels wat zachter en zo kan je er makkelijker mee werken. Maak de dadels, noten en havermout fijn in een keukenmachine, en zet een pannetje op het vuur, verwarm in het pannetje 2 eetlepels water, honing en de kokosolie. Smeer een ovenschaal of brownie bakblik in met wat boter en bekleed de vorm met wat bakpapier zodat je de repen er makkelijk uit kan halen, de boter gebruik je zodat het bakpapier blijft plakken en er niet uit floept!
Mix het honingmengsel door de notendadel mix en roer goed door zodat alles een geheel is. Verdeel je muesli mix in de ovenschaal en druk goed aan met de achterkant van een lepel en maak de lepel een beetje vochtig zodat het niet blijft plakken.
Bak het af op ongeveer 20 minuten, hou het in de gaten zodat het niet te donker wordt. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en verdeel de chocolade over de mueslirepen heen terwijl ze nog in het bakblik zitten. Nu kan je er voor kiezen om er kokos overheen te doen. Zet het in de koelkast om goed uit te harden en na een paar uur kan je er repen uit snijden.
Stop ze in de vriezer en je hebt iedere dag een mueslireep als tussendoortje! Ideaal!!

Enjoy!