Mugcake it is!

Wat is eigenlijk een mugcake? Letterlijk vertaald heet het ‘mok cake’ en zoals het woord al omschrijft, is het een cakeje in een mokje! Hoe simpel kan het zijn..
Dit ontbijt, lunch, avondeten of whatever begint onderhand een serieuze verslaving te worden, ik wil mugcake, no matter what! I wanna marry you mugcake!!!!

Nee even serieus, over de verslaving was ik trouwens wel serieus. Ik heb zelfs deze zomer havermout, kaneel en kokos mee op vakantie genomen, zodat ik (jawel) iedere ochtend een mugcake kon maken! Ondertussen zitten ook mijn vriendinnen aan de mugcake!
Het is zo ontzettend handig en snel, en ook nog eens super lekker! Goed begin van de dag en gelijk een goeie portie eiwitten, vetten en vezels binnen!

Wat heb je nodig (voor 1 mugcake)?

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 20 gram havermout
  • 1 eetlepel kaneel
  • Olijfolie

Dit is de basis, je kan er zelf superfoods, rauwe cacao, kokos of honing aan toevoegen.
Ik vind het zelf heerlijk om te eten met een goeie klodder kwark en wat jam.

Mugcake2

Wat moet je doen?

Prak je banaan tot een smeuïge massa en smeer een mok of ovenvaste kom in met een beetje olijfolie, zo laat de mugcake makkelijker los (hoeft niet maar scheelt wel een hoop schrob werk).
Voeg je banaan toe aan de mok en breek hier het eitje boven, voeg de havermout en kaneel toe, even mengen tot een geheel. Tot slot 3 minuten in de magnetron en jouw mugcake is ready!

Eet smakelijk!!