Nieuwe rubriek* Een man in de keuken. Welkom Lourens

Dames en heren, bij deze presenteer ik jullie een nieuwe rubriek op mijn website. Een man in de keuken! Lourens van Let us stay for a day trapt af!

MAN IN DE KEUKEN

DE BEEFBURGER MET PANCETTA & DRAGONMAYONAISE

Overal kom je ze tegen… Van die bloggers die caloriearme gerechten, vegetarisch konijnvoer of zoiets als glutenvrije happen posten alleen omdat het hip is. Dat moet stoppen! Het liefst meteen nu. Daarom ben ik Miesslife enorm dankbaar dat ik eindelijk een eigen stukkie mag plaatsen. Een beefburger voor liefhebbers van echt lekker eten & zonder restricties of regeltjes. Komt ie dan…

Mijn inspiratiebron is Donna Hay. Deze beefburger staat ook in haar boek “Nieuwe Klassiekers”. Zelf heb ik er een twist aangegeven, heb hem iets pittiger gemaakt en een Aziatisch tintje aan toegevoegd.

Ingrediënten

2 beschuitjes of 70 gram broodkruim
2 eetlepels volle melk (halfvol is geen optie)
500 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel pittige sambal (Badjak of Pedis)
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels ketjap marinade
Een paar fijngehakte peterselieblaadjes
Zeezout en grof gemalen zwarte peper (naar eigen smaak)
12 plakjes ronde pancetta
6 ciabatta broodjes
Spinazieblaadjes
Plakken Cheddar
Dragonmayonaise (deze koop ik kant en klaar)
Ingemaakte augurken
IMG_0030

Hoe maak je die dikke vette burger dan?

Broodkruim en melk in een grote kom. Even laten staan. Gehakt in de kom. Voeg de knoflook, worcestersaus, sambal, chilisaus, ketjap marinade, peterselie, zout en peper toe. Alles goed mixen. Donna Hay maakt hier 6 burgers van, ik dus maar 4. Lekker dik dus! Plak pancetta erop en eronder. Dan de burger in de grillpan (of nu het zomer is op de BBQ). Hoog vuur en 5 minuten goed bakken.
IMG_0034
Ondertussen smeer je de ciabatta in met de dragonmayonaise, paar blaadjes spinazie erop. Dan de burgers (niet uitlekken op keukenpapier, das zonde van de jus) op de burger en een plak cheddar erop. Even goed aandrukken en aanvallen maar.
IMG_0035IMG_0036 Een betere caloriebom is er niet!
Enjoy!

Oh wat doe je me aan! Nu heb ik hongerrrrrrrr! Thanks Lourens voor dit heerlijke recept!