Ro-roooode bietjes salade

Wat ik me nog heel erg goed kan herinneren is dat ik als kind zijnde rode bietjes echt verschrikkelijk vond! Nu maakt het mijn leven echt een stuk leuker! Ik ben gek op rode bietjes, de kleur is prachtig en snijd er voor de grap is eentje open en dan zie je hoe mooi ze er van binnen uit kunnen zien! Iedereen kent de rode bietjes, de een vindt ze lekker en de ander niet! Ze zitten vol antioxidanten en ze kunnen de kwaliteit van het bloed verbeteren! Rode bietjes verbeteren het immuunsysteem waardoor virussen en bacteriën minder gemakkelijk hun gang kunnen gaan.

IMG_4448

Wat heb je nodig?

 • 500 gram rode bietjes (voorgekookt)
 • 1 grote groene appel
 • 3 augurken
 • 3 lenteuitjes
 • Peterselie
 • Optioneel is gerookte kip, geitenkaas of noten

Voor de dressing

 • 1 theelepel mierkiswortel
 • 1 theelepel honing
 • 3 eetlepels balsamico azijn
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Grof zee zout
 • Peper

Wat moet je doen?

Snijd de bietjes, lenteuitjes, augurk en de appel in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Hak de peterselie fijn en doe het door je bieten mengsel. Maak in een klein schaaltje de dressing klaar, dan kan je veel beter proeven of de dressing op smaak is, eerlijk gezegd is het soms best wel lastig om een recept uit te typen want ik proef vaak en dan voeg ik op gevoel nog wat extra’s bij van het een of het ander!

Enjoy! X M!