Villa Velperweg Quatorze Juillet (+ fotoverslag)

Quatorze Juillet

Afgelopen zondag 12 juli waren wij te gast bij restaurant Villa Velperweg ter ere van het Quatorze Juillet feest. De nationale feestdag van Frankrijk is 14 juli: Quatorze Juillet. De meesten van jullie kennen deze datum wel. Het massaal bestormen van de Bastille door de Franse bevolking waarmee het begin van de Franse revolutie wordt gevierd. Het is een dag waarop Frankrijk flink uitpakt, met een defilé en schitterend vuurwerk. Ook zijn er op veel plaatsen in dit mooie land festiviteiten.

Toen wij aankwamen bij restaurant Villa Velperweg hing er al een fijn Frans sfeertje, alles mooi aangekleed in de kleuren van de feestdag rood-wit-blauw en zelfs het personeel werkte in stijl.
We kregen een mooi plaatsje vooraan aangewezen, zo kon ik alles goed in de gaten houden. Aangezien ik erg nieuwsgierig ben komt dat heel erg goed uit. De Franse chansons maakte het plaatje compleet.
IMG_2126

Wat een verwennerij, ik bof maar met zo’n leuke hobby! Ik kan eten zo waarderen en er zo ontzettend gelukkig van worden. Dat blijkt maar weer wanneer er een heerlijk wijntje voor mij wordt in geschonken. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om het eten van dichtbij te bekijken, dus zo gezegd zo gedaan. Mijn ogen beginnen te stralen en Mike ziet gelijk al dat het goed zit, dit zegt genoeg.IMG_2085IMG_2098

IMG_2076IMG_2077IMG_2078IMG_2079IMG_2080IMG_2081IMG_2099Ja ja, zelfs Mike geniet van een oester.
IMG_2096

Pure producten, dagverse vis en vlees. De mooiste stukken vlees werden met respect behandelt en klaar gemaakt. Smaakvolle salade’s vers gebakken brood en de meest goddelijke sauzen, van die mooie schalen waar je gewoon je vingers in wil dopen. Dat is natuurlijk niet zo netjes, maar met een broodje stiekem dippen is natuurlijk zo gedaan. MMM! Alles is zo goed op smaak en ik kan mijn geluk niet op. Toen ik de tafel zag waar alle vis lag, oh men… Verse oesters, mosselen, zalm, tonijn en noem maar op. Deze dag kan niet meer stuk en ik kan niet wachten om alles op te eten.
IMG_2113IMG_2090

Achter de grote barbecue’s waar het vlees mooi bereid werd, stond een grote kar met allerlei soorten Franse kazen, het beste gedroogde vlees, vers gebrande noten, gedroogd fruit en allerlei andere lekkernijen. Zelf ben ik echt gek op kaas (waar ben jij niet gek op?) dus ik kon echt niet wachten om een mooi bordje te vullen met wat van de kaasjes. Je moet alles wel even geproefd hebben toch? En zo geschiedde…
IMG_2093IMG_2094IMG_2095

 

IMG_2112IMG_2106Samen met Lourens van Let Us Stay For A Day . Com

Dan denk je dat je alles gehad hebt, dan zie je aan andere kant ineens een mobiele Crêperie staan, hoe dol is dat?! Crêpes die voor je neus worden klaargemaakt, beter gaat het niet worden. Je kan kiezen uit verschillende toppings en we worden zo vriendelijk geholpen. Bij de mobiele Crêperie hoort een man die op zijn muziek instrument heerlijke Franse chansons speelt. Door de vrolijke deuntjes krijgt dit feest gelijk een andere twist en brengt het hele terras in de feeststemming. De mobiele Crêperie hoort bij een bedrijf wat ook catering verzorgd, een webshop heeft waar oa heerlijke gedroogde worsten en overheerlijk Franse delicatessen worden verkocht, ze geven workshops en nog veel meer. Alles geheel in Frans thema. Ze zijn dus ook in te huren voor feesten en partijen. Wij hebben van jullie genoten!
IMG_2115IMG_2108IMG_2118IMG_2119

1 kilo caramel graag.
IMG_2123IMG_2125
Je denkt nu vast hé balen dat ik hier niet bij was, niet getreurd want de Villa Velperweg organiseert vaker van dit soort feestjes, hou hun Facebook of website in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn.

Souvenirs de France

flevoland@souvenirs-de-france.com

Villa Velperweg

Adres: Velperweg 23, 6824 BC Arnhem
Telefoon: 026 – 364 4061

Villa Velperweg bedankt voor de gastvrijheid, het heerlijke eten en de fijne avond! Tot snel.