Workshop met Chef-kok Danny Jansen van 24kitchen

Redelijk gespannen en zenuwachtig ging ik op mijn fietsje naar de winkel van Pollmann waar de workshop gegeven werd. Met dank aan mijn collega’s een leuk setje uitgekozen om aan te trekken. Ik had de halve collectie meegenomen naar mijn werk omdat ik echt niet wist wat ik aan moest trekken. Waarom moet ik me daar nou zo druk om maken vraag ik mezelf meerdere keren af terwijl ik stevig doortrap. Ik wil natuurlijk niet te laat komen. Op de planning stond een workshop van de enige echte Danny Jansen chef-kok bij 24 kitchen. Toen ik de deur van Pollmann opende werd ik gelijk hartelijk ontvangen door de dame die verantwoordelijk is voor Le Creuset Nederland. De avond werd mede mogelijk gemaakt door Le Creuset en alle keukengerei wat gebruikt werd was van hen. Er hing zo’n ongedwongen gezellige sfeer en ik voelde me gelijk op mijn gemak!
chef-kok Danny Jansen
Dat Danny een bekende chef-kok is was trouwens helemaal niet te merken want hij was zo relax en het voelde alsof we elkaar al jaren kenden.
Nadat we welkom werden geheten begon de gezellige spice workshop. Per 2 of 3-tal werden we op een gerechtje gezet we hebben zelf ons eigen 4 gangen menu bereid. Binnen no time rook de hele winkel van Pollmann naar de meest heerlijke en geurige kruiden.
chef-kok Danny Jansen
Ik wil nog even iets vertellen over de pannen van Le Creuset. Helaas ben ik zelf nog geen trotse eigenaar van een Le Creuset pan (nog niet) maar wat zijn dat pareltjes zeg. Ideaal in het gebruiksgemak en zo functioneel.  Sinds 1925 produceert Le Creuset geëmailleerd gietijzeren kookgerei van uitzonderlijke kwaliteit. De gehele productie gebeurt nog altijd in de oorspronkelijke fabriek die in Picardie gevestigd is, dit al meer dan 80 jaar. Als je een gietijzeren product van Le Creuset koopt, dan krijgt u een uniek stuk in handen. Geen enkele stuk is hetzelfde, aangezien ieder onderdeel uit een eenmalige gebruikte mal van zand komt. Sinds 1925 wordt iedere stap van het productieproces met de hand gecontroleerd om zo een perfecte kwaliteit te garanderen. Deze benadering van de perfectie maakt het Le Creuset mogelijk om je een levenslange garantie te kunnen bieden.
chef-kok Danny Jansen
Dit was het menu van de avond, het hele menu stond in het teken van kruiden en spicy. Alleen al door de kijken naar dit geweldige menu krijg je toch honger? Samen met Jacqueline van Foodblabla (een geweldige blog trouwens, neem even een kijkje) hebben wij onszelf op de Ayam Pangang Pedis gestort en er een heerlijke maaltijd van gemaakt al zeg ik het zelf! (hihi) de kip was erg lekker op smaak en lekker spicy!
chef-kok Danny Jansen
Ayam Pangang Pedis( een heerlijk pittig kipgerecht)
chef-kok Danny Jansen
(Photo credits by Foodblabla)
Samen met een groep andere bloggers hebben we er een hele leuk avond van gemaakt. Het was zo ontzettend gezellig en ongedwongen. Leuk om nieuwe contacten op te doen en om door je passie bij elkaar gebracht te worden. Terwijl ik dit schrijf heb ik de kippenvel op mijn armen staan. Kortom een geweldige avond en een mooie herinnering om op terug te kijken! Ik had dit echt niet willen missen.

chef-kok Danny JansenLe Creuset - Workshop Danny Jansen

Sfeer impressie in foto’s (made by: Sander Damen)

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

 

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Le Creuset - Workshop Danny Jansen

Een speciaal bedankje voor

Pollmann voor het openstellen van de geweldige winkel: Servies.nl
Chef-kok Danny Jansen voor de fijne workshop en je gezellige nuchterheid en humor.
Le Creuset Nederland bedankt voor het keukengerei en de mooie pannen.
Sander Damen bedankt voor de mooie foto’s! Foto credits voor jullie.
Alle bloggers voor de gezelligheid!

Liefs Mies!