Boekweit cake met appel & banaan

Tja… Als er iemand een zoete kauw is dan ben ik dat wel. Voor mijn nikkelvrije dieet mag ik onder andere geen cacao en noten. Dan blijft er vrij weinig over om echt te snacken. Ik ben echt een snack kont. Ik hou van snoepen en lekkere dingen eten. Dat geeft me op sommige momenten ook echt voldoening. Maar dat is nu dus compleet weggevallen. Ik mag geen gluten en dan is het best lastig om iets te maken wat ik wel kan eten en dat dan toch een beetje als snoepen voelt. Ik ben aan de slag gegaan in de keuken en ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben met deze cake.

Het is dan wel geen brownie, karamel, oreo of tony maar het is toch wel lekkerder dan de hele dag groenten eten.

Wat heb je nodig?

 • 250 gram boekweitmeel
 • 150 ml melk
 • 10 ml olijfolie
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 banaan (geprakt)
 • 1 appel in stukjes
 • 2 eetlepels kaneel
 • Snufje zout
 • 2 eieren
 • Een handje cranberry’s
 • Evt honing naar smaak

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het even goed door elkaar. Meet 150 ml melk af en doe hier de eieren, olie en de honing bij. Voeg het natte bij het droge gedeelte en meng even goed tot er geen klontjes meer zijn. Voeg aan het mengsel de geprakte banaan, appel in stukjes en cranberry’s toe. Doe het beslag in een cake vorm en bak het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Check na 30 minuten even met een sate prikker of de cake gaar is. Elke oven is anders dus het kan qua baktijd verschillen. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Eet de cake zo of beleg het met een likje appelstroop of pindakaas. Jammie! Handig om mee te nemen of als bijvoorbeeld ontbijt 😉 ontbijten met cake is toch geweldig?boekweit cake

boekweit cake

boekweit cakeBoekweit cake als ontbijt (tijdens het uitpakken van de nieuwe healthbox)

Heb jij nog leuke recepten zonder gluten, noten, cacao of bonen. Laat het me weten want dat vind ik heel erg leuk!!

Liefs Mies!