TESTING Lima Bio Food Almond drink & Omega 3 Havermout Porridge

Lima Bio Food

Allereerst zal ik jullie eerlijk vertellen dat ik altijd enorm blij word als ik mag ontbijten. Ontbijt is toch wel het belangrijkste maaltje van de dag. Ik kan dan ook niet wachten tot ik mijn ontbijt kan klaarmaken! Aangezien de klok net is verzet en de donkere dagen weer in aantocht zijn, vind ik een warm ontbijtje s’ochtends heerlijk! De dampende havermout met lekkere ingrediënten stop ik dan maar al te graag in mijn buikje! Ik merk zelf dat het een onwijs goed begin van de dag is. In havermout zitten vezels die enorm goed zijn voor de darmhuishouding, er zitten veel antioxidanten in en is cholesterol verlagend! Genoeg voordelen dus!

LIMA BIO FOOD

De havermout maak ik vandaag met een zusje van de Lima Bio Food collectie. Namelijk de Oat drink Almond. Een plantaardige melk op basis van haver met amandelen. De drank is gemaakt met heerlijke zoete amandelen, gecombineerd met de milde zoete smaak van haver. Zo zorgen ze samen voor een bijzondere smaakbeleving. Er zijn ook mensen die de havermout met water aanmaken, heb ik zelf ook een periode gedaan. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Oat drink met amandel.

De dranken zijn lactose-vrij en arm aan verzadigde vetten. Bovendien zijn ze een bron van natuurlijke plantaardige eiwitten, zonder toegevoegde suikers. Ideaal te gebruiken voor zoete en hartige plantaardige bereidingen! All-round use dus. Ze garanderen ook een optimale bio-kwaliteit door het laboratorium.

Het voordeel van deze dranken is dat je het voor verschillende bereidingen kan maken. Zowel koud als warm, door de koffie of havermout! Gooi het in de blender voor een smoothie of door de soep voor wat smeuïgheid. Ik maak vandaag een havermout ontbijt met koffie, appel & kaneel. Mijn vriendje werkt bij een tof Café Restaurant genaamd Sugar Hill in Arnhem en hij maakt daar onder andere de lekkerste koffie van Arnhem! Hij heeft met allebei de plantaardige dranken een cappuccino gemaakt en hier onder zie je het resultaat.

LIMA BIO FOOD

Cappuccino met de Amandel drink variant is goed op te schuimen (niet te vergelijken met dierlijke melk) de smaak daarin tegen vonden we alle 3 niet zo lekker. Het smaakte echt naar amandel, wat natuurlijk heel erg positief is maar voor ons niet meer in de koffie. In de havermout is het perfect.

LIMA BIO FOOD

LIMA BIO FOOD

Cappuccino met de Oat Almond variant schuimde iets minder goed op dan de Almond variant en bleef daardoor een stuk wateriger. De latte art lukte daarom ook iets minder goed. De smaak daarin tegen vonden we een stuk beter dan de Almond variant. Wat mij betreft een goed alternatief als je lactose-intolerant bent of vegan.

LIMA BIO FOOD

LIMA BIO FOOD

Ingrediënten

Biologische drank op basis van haver met amandelen. Ingrediënten: water, haver* 14% amandelen* 3% emulgator: lecithinen (uit zonnebloem), zeezout (* = van biologische teelt) ** Zonder toegevoegde suikers. DIT PRODUCT BEVAT VAN NATURE AANWEZIGE SUIKERS (uiteraard!)

Biologische drank op basis van amandelen. Ingrediënten: water, amandelen* 4% emulgator: lecithinen (uit zonnebloem), zeezout (* = van biologische teelt).

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  1. Een kopje espresso
  2. 70 gram Lima Bio Food Omega 3 Express Porridge
  3. 200 ml Lima Bio Food Almond drink
  4. Eetlepel kaneel
  5. Fruit naar keuze (Wij hadden er appel doorheen)
  6. Toppings zoals chocolade, rozijntjes, banaan, fruit of noten.

LIMA BIO FOOD

LIMA BIO FOOD

Wat moet je doen?

Weeg de havermout af en gooi dit in een pannetje, voeg de melk toe en laat het even lekker pruttelen! Als het goed is ingedikt voeg je de appel en kaneel toe. Als het de juiste dikte heeft naar je zin dan doe je de havermout in een bakje en ga je met de opmaak aan de slag!

LIMA BIO FOOD

EINDOORDEEL

De smaak van de amandeldrank is erg zacht en puur! Wat mij ook gerust stelt is dat erg weinig ingrediënten inzitten! Soms staan er ellenlange ingrediënten lijsten op de achterkant van de verpakking en weet je amper wat er echt in zit. Door het toe te voegen aan de havermout werd het echt een heerlijk ontbijtje! Mijn vriend vond het ook lekker en dat terwijl hij normaal gesproken geen havermout fan is en het eigenlijk maar behangplaksel vind!