Waarom sport je eigenlijk?

Sporten

Je hebt ze in allerlei soorten en maten! De een kan zijn ei kwijt in een rondje wandelen en de ander legt liever marathons af! Zelf ben ik liever in de sportschool en hang ik in de gewichten! Elke week een beetje meer wegduwen of tillen dat geeft mijn zo’n krachtig en voldaan gevoel! Je moet natuurlijk vooral doen waar je zin in hebt en waar je je goed bij voelt. Toen ik een paar jaar geleden graag wat kilo’s wilde afvallen heeft dit mij enorm geholpen! Krachttraining is behoorlijk effectief! Je verbrandt er de nodige calorieën mee, maar dat is nog lang niet alles! Je vergroot je spiermassa, waardoor je nog meer calorieën verbrandt! Je spieren hebben een behoorlijke tijd nodig om te herstellen! Spieren nemen minder ruimte in dan lichaamsvet. Door krachttraining val je dus niet alleen af maar je wordt er ook slanker door. Dat heb ik dus wel gemerkt! Doordat ik meer krachttraining ben gaan doen ben ik destijds 15 kilo afgevallen.

SPORT

Eerlijk is eerlijk, doordat je je levensstijl ineens omgooit maak je ook sneller bewustere keuzes! Ik ben veel bewuster na gaan denken wat ik allemaal eet en drink en daardoor gaat het allemaal nog sneller.

Of je resultaat ziet van je trainingen hangt ook af van je voedingspatroon. Als jij te weinig eet dan breekt je eerder spiermassa af dan dat je het opbouwt! Eet je weer teveel calorieën dan zal het eerder opslaan als vet en zo ga je nooit die vooruitgang boeken!  Zorg er dus voor dat je een juist voedingspatroon volgt (ga hiervoor aan de slag met een personal trainer, voedingscoach of deskundige) dat ben ik duidelijk niet! Hieronder deel ik een trainingsschema die ik komende tijd ga volgen en ik ga jullie hierin meenemen!

SPORT

Zoals je ziet ben ik niet zo serieus en daarom vind het ik het heel erg lastig om mezelf te blijven focussen! Ben benieuwd wat dit schema mij gaat brengen!

Upper/Lower Splitschema

Voorbeelden van oefeningen hieronder.

Lower body
1) Squat
2) Lying leg curl
3) Bulgarian split squat
4) Romanian Deadlift
5) Hip thrust
6) Front squat

Upper Body
1) Bench press
2) Pull up
3) Overhead press
4) Barbell row
5) Dumbbell lateral raise
6) Barbell curl
7) Cable pushdown

SPORT

Als je net met een schema begint is het aan te raden om minder herhalingen en sets te doen, om zo even te wennen aan je schema. Het voordeel van zo’n schema is dat je veel variatie hebt waardoor het makkelijker vol te houden is. Daarnaast pak je alle spiergroepen waardoor je sneller progressie gaat boeken. Ik ga jullie meenemen in mijn traject en hou jullie op de hoogte van mijn vooruitgang!

Thanks voor het lezen!