Pizza met aardappel rosti bodem for the winners

Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die niet van pizza houden. Lekker met die gesmolten dikke laag kaas, tomatensaus en belegd met allerlei heerlijkheden. Nu is het voor mij een dikke domper dat ik geen pizza meer mag. Ik mag geen gluten eten en daar valt de normale pizzabodem zeker wel onder. Dus waarom dan niet zelf aan de slag om een pizza bodem te maken. Ik zie veel recepten voorbij komen met groenten verwerkt in de bodem, maar wij dachten dat kan ook met anders. Wij hebben ervoor gekozen om het met aardappel te doen. En jongens serieus, we hebben wel 4 keer tegen elkaar gezegd DIT IS LEKKERRR!!! Echt een goed geslaagd experiment. De bodem is een soort van gigantische rösti geworden. Dit recept wil ik jullie niet onthouden, dus hier komt ie! Deze valt zeker onder de categorie comfort food. Enjoy!

Wat heb je nodig?

  • 400 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram bloem
  • Kruiden naar smaak (bijv. oregano)
  • Saus voor op de bodem
  • Kaas (parmezaan, mozzarella)
  • Beleg naar keuze (wij hadden geroosterde paprika, rode ui,)
  • Keukenmachine of blender
  • Oven
  • Weegschaal
  • Theedoek
  • Bakpapier en bakplaat

aardappel pizza

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Je kan de aardappel raspen of met een keukenmachine of blender fijn maken. Snijd de aardappel dan wel eerst in grove stukken voordat je het in de keukenmachine doet.

aardappel pizza

Nu moet je in een theedoek al het vocht uit de aardappelen knijpen. Het is een leuk klusje om te doen. Zodra het meeste vocht uit de aardappelen is doe je dit weer terug in een kom . Doe hier de bloem, ei, bouillonblokje en de kruiden bij en meng het goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak er een mooie pizza bodem van.

aardappel pizza

aardappel pizza

Bak de pizzabodem in 20 minuten gaar tot het een beetje stevig begint te worden. Nu is het tijd om je creativiteit los te laten op de bodem. Bekleed de bodem zoals je zelf lekker vind, op de foto is te zien hoe wij allebei ons eigen stuk hebben gepimpt! Bak de pizza in 15 minuten af en eet smakelijk!

aardappel pizza

pizza aardappel

(Mike zijn kant is chorizo tomatensaus met rode ui, mozzarella en gerookte paprika. Mijn kant links is roomkaas met kruiden, rode ui, gerookte paprika en mozzarella)

aardappel pizza

aardappel pizza

Laat je mij even weten wat je van het recept vond en hoe het smaakte?

Liefs Mies!